Linkz

Az oldal közvetlen linkje: Linkz

A Linkz a ballor.hu ingyenes szolgáltatása, amely egy regisztráció után vehető igénybe. A regisztráció során egy felhasználói nevet és egy e-mail címet kell csak megadnod. Az e-mailben megérkezett kóddal beléphetsz és máris használhatod a szolgáltatást! Figyelem: csak érvényes e-mail címmel használhatod, mert a kódokat mindig e-mailben fogod megkapni, továbbá a jelszavakat kódolva tároljuk, így azokat a későbbiekben nem áll módunkban megadni!

Kinek ajánlható a használata?

Talán veled is előfordult már, hogy kedvenc linkjeidet szeretted volna használni, melyeket az otthoni gépeden gyűjtöttél össze, de épp munkában vagy. Elég nehézkes a sok-sok linket fejben tartani, hiszen ismerni kell a pontos URL-t. A weblap ezért készült, hogy az összegyűjtött linkeket bárhol a világon használni tudjuk, ahol internet közelébe kerülünk. A belépés után az általunk készített dobozokba rendezve elérjük hivatkozásainkat.

Hogyan kell használni?

Először is csoportokat, boxokat kell létrehoznod. Ezekben lesznek majd a linkjeid. A boxok hat oszlopban helyezkedhetnek el. A különböző boxokat áthelyezheted (eltolhatod fel, le, jobbra, balra), átnevezheted, tehát az oldal elkészülte után is alakíthatod. Lehetőséged van egy box kikapcsolására úgy, hogy nem törlöd a box tartalmát, csak a láthatóságát szünteted meg. A boxok elérése a jobb felső sarokban a BOX menüponttal lehetséges. Az elkészült, feltöltött box tovább is szerkeszthető. A későbbiekben a box neve is átírható. Ha már nincs szükséged a boxra, akkor törölheted (vigyázz mert a box teljes tarlama törlődni fog, így az oda összegyűjtött linkjeid elvesznek).

Ha lértehoztad a boxokat, akkor már csak fel kell töltened linkekkel. Az oldal felső részén kell a linkekeket megadnod. A megadáshoz kell a link neve (ez fog látszani a boxban), és meg kell adnod az URL-t (a ‘http://’ nélkül). Ezek után már csak az van hátra, hogy megadd, hogy melyik boxba szeretnéd elraktározni, majd a ‘Felvesz’ gomb. Ha elég sok linket felvittél, akkor kezdődhet a használat. A boxokban megjelenő linkjeidre kattintva elérheted azokat.

A linkeket is tudod még szerkeszteni a ‘Box’ menüpont alatt. Rákattintasz a box nevére, majd egy új ablakban a link nevét, az URL-t megváltoztathatod. Sőt egy linket át is tudsz mozgatni egy másik boxba. Ha a linket már nem szeretnéd a továbbiakban a boxban tárolni, akkor törölheted.

A felhasználási feltételek

A lap használata teljesen ingyenes! A regisztrációhoz csak egy azonosító és egy e-mail cím kell. A jelszavakat kódolva tároljuk biztonsági okokból. Ha a regisztrációt követoen 3 napon belül nem lépsz be vagy 3 hónapig nem használod a lapot, akkor adataidat töröljük.

Az oldalról

Az oldal elkészítése során törekedtem a minél egyszerűbb kód elérésére. A motort a PHP hajtja, mySQL adatbázisban tárolom az adatokat. Megpróbáltam valid oldalt készíteni, mind az xHTML-re mind pedig a CSS-re vonatkozóan. Az oldalt eredetileg saját magam számára készítettem, de úgy gondoltam talán mást is érdekelhet, ezért tettem elérhetővé mindenki számára. Az egész oldal a szép URL-ek jegyében készült. Az oldal változtatásának jogát fenntartom! Az esetlegesen előforduló károkért semmilyen felelősségel nem tartozom!

Problémák, javaslatok

A weblap használata során előjöhetnek kisebb-nagyobb hibák. Ezért célszerű, ha jelzed nekem, hogy mi is a konkrát hiba. Irj egy e-mailt a címemre és megpróbálom megoldani. Ha ötleted, javaslatod van a lappal kapcsolatosan, akkor azt is jelezd számomra!