A munka nem játék!

A munka olyasmi, amire jó, ha minél hamarabb felkészítjük magunkat. De, ha sikerrel járunk el ebben, akkor aztán jöhet a játék is…

A “játék” fogalma gyakran átértékelődik felnőtt korunkra, de azért nem mindig és nem teljes mértékben. Én például vettem nemrég egy biliárdasztalt, hogy végre a haverokkal akkor játsszunk, amikor csak akarunk. A kis csehóban itt mellettünk csak két asztal van és azok gyakran foglaltak. Kellett valami megoldás, még ha költséges is.

Hogy miből volt pénzem utolsó éves egyetemistaként biliárd asztalra és miből fizetek ki egy ekkora albérletet, ahol ez is elfér? Dolgozom, de van még egy titkom. Nem más, mint a: TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka.

Összespóroltam mostanra sok dologra a diákmunkából szerzett jövedelmemből, így, ugyan igaz, hogy én is kezdtem kicsit legatyásodni az egyetemi éveim végére, de amikor rákerestem a TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka kifejezésekre, megváltozott az életem!

TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka

Azért erre, mert mások ajánlották. Mert itt tényleg a munka terepére léphetünk. És a Topi segít abban, hogy ne csalódjunk!

Sokan csalódnak ugyanis, sokaknak ez az első kiábrándító, nagyobb pofon az élettől… Az, hogy rájönnek: ez a dolog, először munkát keresni nem valami leányálom. Hogy nem pont olyan lesz sajnos, mint amit elképzeltek. Jó, ha ezzel időben szembenézünk, nem pedig akkor, amikor már nagyon szorítóan finanszíroznunk kell a megélhetésünket. A Topival viszont olyan élményünk lehet hamar (sőt, kezdésnek), hogy inkább csak megjön a kedvünk a felnőtt élethez és a dolgozáshoz. A titkuk szerintem a komplexitás. Hogy nem csak kiajánlanak nekünk egy álláslehetőséget, vagy minket kiajánlanak egy munkáltatónak, hanem minden másban is fogják végig a kezünket. Komplex szolgáltatást nyújtanak és a legjobb cégekhez visznek el. A TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka terén végigkísér minket egy úton. Ami a nagybetűs élethez vezet.

Ők segítenek mindenféle ügyintézésben. Segítenek a felkészülésben is. Segítenek azzal, hogy leírják, miként álljunk hozzá életünk első állásinterjújához. Például. De segítenek abban is, hogy olyan munkát találjunk ami közrejátszik abban, hogy az épp tanult szakmánkat a gyakorlatba átültetve kamatoztathassuk. Ezt azzal érik el, hogy természetesen a szakmánknak megfelelő gyakorlati lehetőséget biztosítanak. Ami ugyanakkor pénzt is hoz a konyhára. Méghozzá olyan mennyiséget, amiből komolyan megtolhatjuk egyetemista életünk szekerét. És így tanulni is sok kedvünk lesz, mert látjuk, hogy van esélyünk utána elhelyezkednünk majdan a diplomával.

Említettem még a bérezést… Ez is tényleg, komoly erőssége a Topiworkön keresztül szerzett munkáknak. Mert olyan konstrukcióban minket foglalkoztató cégekhez irányítanak, akik bürokratikusan is jól élnek az állam, diákmunkára vonatkozó könnyítéseivel. Összefoglalva: a Topiwork segít nekünk felnőni. Hogy aztán boldog, kiegyensúlyozott fiatal felnőttek lehessünk, akik örömmel lazítanak néha, és játszanak, amikor csak tehetik!