Első pizzám

A munkahelyen egyre többet beszélünk a főzésről. Felvetődött a pizza gondolata. Azóta is a fejemben van a kis drága. Beszéltünk is róla, de több helyen megakadtam: tejben felfuttatni az élesztőt, meg a kelesztés sem volt meg. De ha valamit eltervezek, akkor megcsinálom és olyan lesz, amilyen lesz.

20161001-img_0142-ballor

Gondolom, másnak ezek nem problémák, de nekem igen.A tészta elkészítése jelentős ragadással járt. Először egy kézzel csináltam, azt hittem nem kell a másik, de ugye akkor jó, ha mindened ragad. Olyan szinten voltam ragacsos, hogy ha becsenget valaki, akkor este nyitok ajtót – úgy gondoltam.

20161001-img_0133-ballor

Gyúrtam, vazze! Csináltam én rettenetesen, de ez a ragacsos dolog nem jött be. Valahogyan lekapartam a kezemről, mikor már buci lett, aztán kimosakodtam a dologból. A kelesztés ill. annak a hagyása is okés volt, a kis buci, nagy buci lett, ahogy kellett lennie.

Amikor megkelt, akkor szépen összeesett a kezemtől. Meg voltam ijedve, hogy ennyivel mit kezdek én, de tudta, hogy nem akarom meghívni az utcát ebédre. Többféle változat volt, sima sütős ötlet, sütőpapíros ötlet. Én, mint a nemszeretekmosogatni bevallottan elkötelezett híve, maradtam a sütőpapírnál. Arra pakoltam a cuccot. Nem lett nyújtódeszkázás, szépen szét lett húzva és csókolom. Nem mondanám, hogy szépségdíjas alakja lett, de valamennyire vékony lett azért.

20161001-img_0134-ballor

Aztán következett a feltét. Na itt már azért éhesedtem. A tésztát előtte kicsit sütöttem, mikor keményedett, meg lehetett kicsit szúrni villával, felpakoltam a cuccokat. Egy paradicsomos alapra kerültek a cuccok: szalámi, hagyma, bacon, kis csípős, zöld paprika. Ezeket toltam be, mikor kezdett késznek tűnni, akkor a sajtból tettem rá jócskán. A sajtot a nagyobb lyukú reszelővel alkottam meg.

20161001-img_0137-ballor

Igazából nem vagyok nagy paradicsom-fan, ezért most kimaradt. Az állaga okés lett. A szélén kicsit keményebb, a közepe pedig nem. Az érződött, hogy nem pizzás készítette, kicsit töményebb anyag lett így, kevesebbet is bírtam enni belőle.

Nyilván dobott volna a projecten, ha nem sütőben sült volna, de ugye most kemencét azért nem építettem. Az általam kinézett recept egy Margherita volt, de olyan szinten sok anyag kellett hozzá, hogy természetesen meghúztam, kevesebb is elég volt.

20161001-img_0140-ballor