Spotify Prémium 60 napig

Első körben a Spotify 30 nap prémium elérhetőséget adott ingyenesen. Most lehetőség van egy 60 napos ingyenes reget beszerezni. A szolgáltatás ingyenesen elérhető asztali gépen, telefonon és tableteken is, de benyomja a reklámokat olyan 10-20 percenként. Illetve mobil eszközökön csak véletlenszerű lejátszást enged számunkra, offline módban sem lesz zenéd. Akit ezek zavarnak, annak jöhet jól ez a plusz 60 nap – ingyenesen.

spotify-logo

A dolog lényege, hogy egy új regisztrációt kell nyomnia a következő linken. Én egy PayPal accountot hoztam erre létre. Nem fogja lehúzni a számládat, ezek már megbízható fizetési eszközök a neten. Persze megterheli próbaképp 1 € pénzmaggal, de ez nem vészes. Két dologra kell vigyázni:

  1. Ha már volt a jelenlegi accountodon free periódus, akkor ezzel a lehetőséggel nem élhetsz (csinálj másik reget egy új mélcímmel)
  2. Ha mégsem szeretnéd, hogy a 60 nap végén megrövidítsenek 4,99€-val havonta, akkor szépen a lejárat előtt le kell ezt mondanod.

Ha már Prémium előfizető vagy, akkor használhatod offline módban is programot: letöltöd a telefonra a kívánt zenét és viszed magaddal.

Ez a lehetőség februárban él csak!

Rdio beágyazás

Az Rdio weben free-re kapcsolt. Ezt észleltem én is, amikor lejárt a két hetes fullos előfizum, de az engadget.com-on is írtak róla. Egyelőre reklám nélkül fogyaszthatunk zenét – a Spotify bizonyos időnként benyom reklámot, használható, de néha megakasztja a hangulatot elég rendesen. Amit itt próbáltam, az meg egy beágyazás. Ilyet csinált:

Rdio OFF

Lejár a két hetes ingyenes lehetőség, amit az Rdio biztosított számomra. Valamivel hamarabb kaptuk, mint a Spotify-t. Ezért kicsit közelebb került hozzám azalatt a pár óra alatt.

rdio-logo

Vannak olyan részek, amelyek tetszenek ill. olyanok is, amelyek nem. Mindenképpen kiemelném a felületet, ami egy teljesen letisztult, jól és könnyen használható weben, asztali kliensen és iOS eszközökön is. Semmi sallang, jól néz ki és kész. Ahogy nézegettem, a könyvtár is megfelelő, ahonnan hallgatózhatunk. Nekem nagy mániám a magyar zene, ebben mindegyik szolgáltatásnak vannak elmaradásai. Jó volt, hogy a telefonos appal tudjuk az asztali lejátszást irányítani. Ha akarjuk, átvesszük a hallgatás jogát.

Sajnos a számok váltásakor gondolkozik rendesen, nem tölti streameli egyből a számot. Hátrány még nekem az is, hogy ha koncertfelvételt hallgatunk, ez a gap nagyon zavaró tud lenni. Nem is találtam olyan részt, ami összemosná a számokat.

Az alap előfizetés 1050 Ft-ja még kellemes is, de a 2100 Ft már jelentősen túlárazott (ez akkor kellhet, ha a mobilon, táblagépen is akarunk élvezkedni).

Nem írom le, nem rossz szolgáltatás, kell még fejlődnie. Az árat meg lentebb kell vinni, mert így nem lesz versenyképes, ezért el is fogom engedni. Viszlát Rdio!

Update: az ingyenes elérés után a mobilos zenehallgatás 30 másodpercre korlátozódott le, a számokat automatikusan lépteti. Megmaradt az asztali esetében az ingyenes zene, ill. a mobilos programmal továbbra is irányítható a playlist.