Rdio beágyazás

Az Rdio weben free-re kapcsolt. Ezt észleltem én is, amikor lejárt a két hetes fullos előfizum, de az engadget.com-on is írtak róla. Egyelőre reklám nélkül fogyaszthatunk zenét – a Spotify bizonyos időnként benyom reklámot, használható, de néha megakasztja a hangulatot elég rendesen. Amit itt próbáltam, az meg egy beágyazás. Ilyet csinált:

Rdio OFF

Lejár a két hetes ingyenes lehetőség, amit az Rdio biztosított számomra. Valamivel hamarabb kaptuk, mint a Spotify-t. Ezért kicsit közelebb került hozzám azalatt a pár óra alatt.

rdio-logo

Vannak olyan részek, amelyek tetszenek ill. olyanok is, amelyek nem. Mindenképpen kiemelném a felületet, ami egy teljesen letisztult, jól és könnyen használható weben, asztali kliensen és iOS eszközökön is. Semmi sallang, jól néz ki és kész. Ahogy nézegettem, a könyvtár is megfelelő, ahonnan hallgatózhatunk. Nekem nagy mániám a magyar zene, ebben mindegyik szolgáltatásnak vannak elmaradásai. Jó volt, hogy a telefonos appal tudjuk az asztali lejátszást irányítani. Ha akarjuk, átvesszük a hallgatás jogát.

Sajnos a számok váltásakor gondolkozik rendesen, nem tölti streameli egyből a számot. Hátrány még nekem az is, hogy ha koncertfelvételt hallgatunk, ez a gap nagyon zavaró tud lenni. Nem is találtam olyan részt, ami összemosná a számokat.

Az alap előfizetés 1050 Ft-ja még kellemes is, de a 2100 Ft már jelentősen túlárazott (ez akkor kellhet, ha a mobilon, táblagépen is akarunk élvezkedni).

Nem írom le, nem rossz szolgáltatás, kell még fejlődnie. Az árat meg lentebb kell vinni, mert így nem lesz versenyképes, ezért el is fogom engedni. Viszlát Rdio!

Update: az ingyenes elérés után a mobilos zenehallgatás 30 másodpercre korlátozódott le, a számokat automatikusan lépteti. Megmaradt az asztali esetében az ingyenes zene, ill. a mobilos programmal továbbra is irányítható a playlist.