Elnyúltak az Apple árai

Már jó ideje észlelhető, hogy itthon egészen elnyúltak az Apple árai. Lassan olyan árak lesznek, aminél inkább más telefonban, gépben kell gondolkozni. Tavaly volt egy telefonos áremelés, már az is nagyon durva volt. Ebben az évben (hiába mondják, hogy nem), szintén maradtak a durva árak. Az iPhone 6S talán olyan sok újat nem hoz, abból is csak a 16-ost venném. Most inkább egy iPhone 6 Plus izgat. Nagyobb kijelző és akksi kapacitás.

iMac27_iMac21

A héten bejelentették, hogy lett új iMac, mégpedig 4k felbontású, retina változatban. Ez eléggé izgató, de az árazás ismét visszahoz az álomból. A legnagyobb szívatás, hogy a fusion drive már nem 128 GB, hanem csak 24 GB. Nem tudom ez mennyire elég. Ha 2 TB-os fusionnal kérem, akkor megkapom a 128 GB-t, de az 102eFt plusban.

Az új kiegészítők sem lettek rosszak. A fényképekról nekem nem jön be a billentyűzet, de el tudom hinni, hogy jó lett. Az új trackpad meg 50k? Ezek bolondok?

Ahogy írtam, lassan el kell gondolkozni, hogy megéri-e. Szerintem a Windows 10 nem lett rossz, ha lenne egy jó laptop, amire rá lehetne kívánni, akkor talán. De nem nagyon van. Retinás és SSD-s kell csakis. A többinek nincs értelme.