iPad Mini a házban

Régóta izgat az iPad Mini alakja, fogása, súlya. Nézegettem is a neten a hirdetéseket. A megfelelő időben rá is találtam egy jóságosra. A hirdetésben egy fehér, 16 GB-os, bontatlan gépet kínáltak. Elkezdtem hát az alkut rá. A gép egy nyeremény volt, különösebb papírja nem volt. De tudtam azt, hogy az Apple-nél a serial alapján rá lehet keresni minden gépre (gyakorlatilag nem kell garanciajegy hozzá), belevágtam hát.

iPad Mini Tovább »

AIRképesztő!

Ebben az évben november 29.-re esett a Black Friday. Ilyenkor kedvezménnyel lehet megvásárolni bizonyos termékeket. Az én szemem előtt a műszaki cikkekre volt kiélezve. Az iPad 3 cserén gondolkoztam, ezt el is adtam nemrégiben. Szóba jöhetett volna még a retinás mini, de arra semmiféle kedvezményt nem adtak, maradtam a fehér AIR-nél.

air Tovább »

Mozgalmas nap

Mozgalmas volt a mai nap, annak ellenére, hogy fejfájásom lett. Egy gyógyszert kellett egyek, majd kicsit pihenni kellett vele. Utána meg beindult.

Elég sok mindent hirdetek, most ma három dolgot adtam el. Két játékot raktam fel tegnap este eladásra, ma mindkettőt elvitték. Régebben hirdetem már az iPad-et, azt is ma sikerült eladni. Várom a Black Friday-t, hátha hoz valami jó árat nekünk. Kíváncsi vagyok, hogy iPad nélkül hogy vészelem át ezt a pár napot. Mert ugye csak kell venni egy újat…

Játszogattam még a Batman Origins játékkal. Kimaxoltam, vagyis annyit játszottam vele, hogy ebből most elég is. A full maxolás el fog maradni, mert a gyűjtögetős részt kihagyom. Ahhoz sok idő kell és annyit nem szánok rá.

iPad Air és a többiek

Kedden este Tim Cook ismét előállt az Apple új termékeivel. Előzetes várakozásoknak megfelelően érkeztek ezek, nem sok meglepetés volt. Jó kis keynote volt ez. Lehet gyűjteni a pénzeket. Nézzük mik is érkeztek!

apps_hero

  • Mavericks: szintén menetrend szerűen érkezett az új operációs rendszer. Két GM változat volt már kint, csak a hivatalos megjelenésre vártunk. Nagy meglepetésre a program FREE lett. Ezt nagyon nagy taps fogadta a teremben és valljuk be, sok itthoni háztartásban is.
  • iLife és iWorks: az iLife programokat használtam, nagyon meg is kedveltem a mekis környezetben. Ezeket megvettem már korábban ill. a gépemhez járt egy korai változatuk. Igazítottak, iOS7-esítettek még rajtuk. Az iWork részeit még nem vettem meg, használtam, míg tudtam, de az újakat nem. Az iOS progikat viszont megvettem. Néhány újdonságot is lesöpört az, hogy ezen programok is ingyenesek lettek (ha új gépet, eszközt vesz az ember).
  • Retina MacBook Pro: nagyon szép gépek, számomra elérhetetlenek az árazás miatt. Ha nem lenne asztalim, akkor lehet beruháznék egy gépre, de így nem. Van itthon két noti (igen, Win7 és WinXP). Kicsi változások kerültek beléjük.
  • Mac Pro: azannyukat, hogy milyen gépet hoztak ezek össze (nem lehet elégszer megnézni a Mac Pro oldalát az almánál). Már ahogyan kinéz! A számítógépek Darth Vader-e. Impresszív, okos, szép, izgató és nekem sosem lesz. Egyrészt, mert nem végzek olyan munkát, amihez ez kellene, másrészt az ár miatt is lemaradok rendesen.
  • iPad Air, Mini 2: ezekre a hardverekre vártam a legjobban. Egy retinás készülékem van, amivel a súly/nagyságon kívül annyi bajom van, hogy 16 GB-os. Ha veszek, akkor lehet már 32 GB-os kellene. Kicsit kényelmetlen fogni, vág a széle. Átdolgozták a kinézetet, “minisítettek” rajta (keskenyebb, könnyebb). Megkapta az A7 procit is. A várakozásoknak megfelelően a Mini retina kijelzőt kapott. Valamiért nekem a Mini alakja, súlya jobban izgatóbb, mint a nagy eszközé. Hajlok felé. A nagyon november elsején már lehet kapni, a kicsit november végére tolták. Meg kell a nagyot fogdosni rendesen. Az Air és a Mini2 esetében a kijelző mérete más. Nem tudom, hogy kell-e a nagyobb kijelző ill. mennyire fárasztó a munka, olvasgatás a 2-vel kisebb megjelenítőn.
  • iOS 7.0.3: leginkább frissítés volt, de megkaptuk a Keychain-t is, amit a Mavericks is jól használ. Szépen együtt dolgoznak így.

Tehát kellemesek lettek a szoftverek (főleg az ingyenes változatok), és kijött az új iPad is. Jó kis keynote volt ez, körözi az előzőt rendesen.

Melyik iPad?

Október 22. lesz az a dátum, ahol várhatóan bemutatják az új iPad készülékeket. A Mini megkaphatja a retina kijelzőt, a nagy alakján változtatnak és talán a súlya is kevesebbet fog nyomni.

Mindkettő mellett van érv. A Mini azért szinte zsebben elfér, ha ténylegesen retina lesz, akkor igazán jó vétel lesz, könyvolvasónak is kiváló lehet – igaz van Kindle gépem erre. Állítólag picit nőni fog a súly a retina miatt, de talán nem lesz vészes.

A nagy meg azért nem sokkal, de mégis nagyobb. Lehet hosszabb távon a szemnek kellemesebb a nagyobb betűket fogyasztania.

Szeretném már lecserélni a mostani eszközömet, leginkább a 16 GB miatt. Mindenképpen nagyobbat akarok már, nem volna rossz, hogy az alap a 32 GB-os lenne, ugyanolyan árban. Meglátjuk. Hamarosan okosabbak leszünk.

iOS 7

Tegnap estére jött ki az iOS 7. Letöltöttem már a GM változatokat, de a telefonra direkt nem akartam. valamiért meg akartam várni a hivatalos utat – vesztemre. Lehet ez volt az utolsó ilyen várás. A rendszer felrakása olyan 3/4 10 fele ért véget (este hétkor kezdtem).

iphone5_ios7

Volt néhány apróság, ami már kiütközött az iPad GM-nél is. Mivel nekem jelenleg az iPad 3 van, így a mostani telefonom hardvere jobb, ezért folyamatosabbnak vártam a sys-t.

Kaptunk új iTunes-t is, de nem érkezett vele a Rádió, csak Amerikában. (Ez még mindig hibát dob nekem: 45054-eset.)

Az első, amit tapasztaltam: sokkal jobb ez a felület telefonra. Valamiért a hepibb érzés jobban átjön ezen a kis kijelzőn. Letisztult lett ez a felület, valahogyan kecsesebb is. Sok fanyalgás volt ezzel kapcsolatban, én szeretek néha újítani, egyelőre tetszik.

Ha folyamatosan használom majd, nyilván jobban kibontakoznak a jóságok és a bajok is. A fehér billentyűzet még most sem okés, valamiért nagyon sápadt és ilyen a Beállítások rész is.

Jópár bugot hagytak még benne, de remélem a 7.0.1 vagy a 7.1 javítja. Sok ember bosszankodik még a minőségén, sajnos ez most ilyen lett.

Mit hoz a szeptember?

Várom a szeptembert, sejthető, hogy nem az iskolakezdés pezsdít fel. Lesz itt jónéhány dolog, amelyre számítok. Első sorban az Apple-höz kapcsolódó dolgokat várom.

A mai napig csak sejteni lehet az Apple Keynote időpontját, ami szeptember 10. lesz talán. Várjuk szeretettel a megjelenéseket. Remélem jó lesz ez az ősz. Jön még pár konzolos játék, melyeken el fogok gondolkozni. De sietni nem fogok, mert sok van még, amivel érdemben nem játszottam. Tovább »