Szindikátus

Az Assassin’s Creed sorozat nálam megakadt, mert az utóbbi játékok nem kötöttek le. Ezért nem is vágytam már rájuk, simán átléptem amikor elém kerültek. A mostani, Londonban játszódó részt viszont sokan dicsérték. Az új generációban meg még nem is játszottam ASS-al, rápróbáltam.

ass-syndicate

Számomra talán a legjobb a második rész ill. a Brotherhood volt. Jók voltak a fejlődések, a történet, a felépítés. Beszippantottak akkor rendesen. Ezt vártam a Syndicate-től is. Az első harmadban elmaradt a szippantás. Valamiért nem tetszett, nem voltam elég erős a harcokban, a lovaskocsik irányítása sem jött be. Vagy csak a hibákat figyeltem?

Tovább »

AC: Rouge

Volt szerencsém kipróbálni az Assassin’s Creed egy újabb epizódját, ami a Rouge címet viseli. Az első részt még a PS3 idjében vettem meg, de nem játszottam végig. Nagyon el volt rontva szerintem.

Aztán jött a második, ami teljesen átírta az előző véleményeimet. Ki is platináztam. Nagyon tetszett, nagyon jó is volt, megérdemelten hozta vissza az AC nevet a köztudatba. Utána jöttek a köztes epizódok, melyek közül talán a Brotherhood volt a kiemelkedő.

ac-rouge

Az AC III és a IV már nem fogott annyira meg. Az sem dobott az érzésen, hogy magyarul is lehetett játszani.

A Rouge-ba belekezdve dezsavu érzésem volt. Pontosan ilyesmit láttunk egy korábbi játékban. Követni valakit, legyilkolni, visszakerülni az Animus-ba, ott tabletes kis küldetés, majd vissza a régmúltba és hajóval menekülni. Nem is értem, hogy az új részbe miért pontosan ezeket hozták vissza.

Azt hiszem, nálam kifulladt az AC sorozat. Nem szánok erre több időt. Nem köt le, nincs új. Ez van.