Német Szárnyak, Stuttgart 1.

Ebben az évben úgy alakult, hogy Németországba mentünk ki. A Campus söreit persze mind-mind le kellett küzdeni, utazás csakis utána történhetett. A múlt kedden, 12:10-kor indult a gép, egyenesen Stuttgart városába.

20150728-IMG_1320-ballor

Az utazás rövid volt, semmi különleges nem történt. A gépen ettünk würst-ös szendvicset, kólát és vizet ittunk hozzá. A gumimacis cukrot átruháztuk a gyerekre. Nem bánta.

A reptéren várt minket a bérelt kocsi. Ugye a német távolságokat nehéz lett volna áthidalni kocsi nélkül, ezért döntöttünk mellette. Nem az a kocsi lett, amit rendeltünk, de nem jártunk rosszul. Egy Skoda Superb kombi változat vitt el minket mindenfelé. A 4×4 képességeit nagyon nem firtattuk, de nagyon szépen ment fent a hegyekre is. A kocsi fullos volt, tempomat, start-stop rendszer stb. Kellett is a kényelemhez, mert sokat mentünk vele, nagy segítségünkre volt a beépített GPS.

A szálláson kávézás, majd irány a bolt, mert ugye enni csak kell, meg inni csak kell. A Campus lendületének megfelelően kellettek a sörök.

20150728-IMG_1360-ballor

Eléggé elszállt árak voltak ami a húsokat illeti. Később rájöttünk, hogy nem valami olcsó bolt volt ez, az ottani Lidl és Aldi soványabb pénztárcát igényelt. Na de sebaj. Az első bevásárlás olyan 100 €-t vett ki a zsebünkből.

20150728-IMG_1361-ballor

Kaja és kis séta a város felé. Mi az egyik külvárosi részben voltunk. A környezet nagyon szép volt, rendezett utcák mindenütt, disznó nagy kocsik kint az utcán. Tisztaság, rend, fegyelem.

20150728-IMG_1408-ballor

Az időjárás kedvező volt a városnézésre. Inkább kicsit hűvösnek volt mondható, de lehetett bírni. Az itthoni meleg után jól is esett. Reggelente olyan 11-15 fok körül volt, napközben 21-23. A látogatás vége felé már 30-33 fok körül volt.

20150728-IMG_1409-ballor

A híresen limitmentes autópályát is megtapasztalhattuk, alattunk a jó kocsival. Meg lehetett küldeni 200-210 körül is. Persze ennél is a sebességnél is volt, hogy álltunk mások mellett. A Porsche hazájában nem nehéz. Egyébként meg nagyon vigyáznak a sebességek túllépésére. komolyan büntetik. Általánosságban az 50-es tábla volt a gyakori, de a települések belsejében a 30-as tábla sem volt ritka. Hiába alattuk a piszok nagy kocsi, a sok paci, nem idegesek, nem vágnak elénk. ha tábla van, azt igenis be kell tartani. Nem láttunk sunyin megbújó rendőrt, háromlábút. Fixen vannak elhelyezve a trafik, előtte figyelmeztet is, hogy van és vigyázz. Egy alkalommal mi is beleszaladtunk, volt egy villanás. Majd jön a számla – egy 30-as táblánál olyan 40 körül gurultunk -, illetve izgulhatunk, hogy mosolyogtunk-e eléggé. A pályán (ami ingyenes) sem lehet mindenhol akármennyivel menni, sok a korlátozó tábla: 80-100-120. Aztán ha ezek elmúlnak, akkor hajrá, ami kifér a csövön.

20150728-IMG_1411-ballor

Tök érdekesek a körforgalmak. Találkoztunk olyannal, ami nem kör volt. Olyannal is, amit átszelt egy másik út, vagy lámpával megfogták. A zebra tacskó-gazdaságos: nincs végigfestve, csak szaggatottal jelölve. Nagyon ritkán láttunk normális zebrát felfestve.

Folytatása következik…