Dupla-Ultra Nyaralás #4

A pénteki napra rápihentünk, szombaton medencézést szavaztunk meg magunknak. Egy kirándulás volt még betervezve, meg szerettük volna nézni Monasztirt taxival. Minden szálloda előtt taxik gyülekeztek, rendszerint reggeltől elérhetőek voltak. Nem kell nagyon kitervelni a dolgot, csak kimenni a szálloda elé és fogni egyet.

mauzoleum2

Nagyon sok taxi futkározik országszerte. A sárga színüket jó messziről kiszúrhatjuk. Vannak újabb kocsik, és vannak leharcolt gépek is. A francia gyarmat mivoltukból következik, hogy sok francia gépkocsi van. Renault Clio (itthon Tháliának hívják és a törökök szerelik), Megane, Peugeot, de jócskán akadnak, Volkswagen (Polo, Golf) négykerekűek is. Tovább »

Dupla-Ultra Nyaralás #3

Elérkeztünk a harmadik részhez. Nem volt időm, kedvem tegnap írni erről, ma pótolni fogom ezzel az írással. Ebben a beszámolóban a fakultatív programot ismertetem és a látnivalókat is. Nem lesz puncsos (remélem), tartom magam a látottakhoz. Ezt az országra és az utazási irodás dologra is értem.

kek-feher-varos

Az előző Tunézia nyaralásunkkor megnéztük azokat a helyeket, amelyek nélkül semmit nem ér az országban való tartózkodás. Akkor ott sok élménnyel gazdagodtunk, úgy jöttünk haza, hogy bármikor visszajönnénk ide. Egy valamiért biztosan. Ez lesz az utazásunk célja. Tovább »

Dupla-Ultra Nyaralás #2

Az előző részben az utazás, megérkezés kellemetlenségeit írtam le. Ma picit tovább lépve, a dolgok megoldása következik, gasztro leírás és a szálloda bemutatása.

tunezia-beach

A legnagyobb bánatunk a szoba volt, amit egy este 22 körüli átvételkor már nem tudtunk kicseréltetni. Reggel a felkelés után a megérdemelt reggelinket fogyasztottuk el. Ez nekünk annyira kihagyhatatlan, hogy az elképesztő. Piszok sok ideig tudunk reggelizni szállodákban. Nem is a mennyiségre értem, hanem az időre. Tovább »

Dupla-Ultra Nyaralás

Elsőre furának tűnhet a cím, de pár mondat bevezető után érthetővé válik minden. Ebben az évben nem volt rajtunk az a nagy pörgés, hogy válasszuk nyaralási helyet. Nem is értettük mi magunkat. Régebben jó időben megvettük az utakat és csak az utazás maradt hátra. Itt szinte az utolsó pillanatban történt minden. Mondhatni, hogy Ultra Last Minute utazásunk lett.

el-mouradi

Szerettünk volna egzotikus utat választani, de kései keresgélés egyre jobban lecsökkentette a lehetőségeinket. Az utolsó hétfőn úgy mentünk be az utazási irodába, hogy azt mondtuk: addig nem jövünk ki, míg nem vettünk utat. Tovább »

Nyaralás Tunéziában

Ebben az évben augusztus 3-án indultunk nyaralni. Az uticél Monasztir városa volt. Ez a város Tunéziában található, a tengerpart közvetlen közelében lévő szállodába vettünk helyet magunknak. Néhány mondatban itt összefoglalom, hogy naponta mit is csináltunk és láttunk. Tovább »