Szicília – Siracusa, összegzés

Az utolsó teljes napunkon is kirándulni mentünk. Hallottunk Siracusa városáról és annak szépségeiről. Az utat befizettük jó előre, reggel indulás, este 17-re már a szállodában is voltunk.

siracusa-30

Egy kis összegzés lesz még a végén az írásomnak és ezzel lezárom a Szicília sorozatot. Ha még nagyon bennem lenne valami, majd egy másik írásban közlöm.
Tovább »

Szicília – Taormina, Lipari, Vulcano

Eléggé be kellett zsúfolni a helyi kirándulásainkat, mert az egy hét kevésnek bizonyult. Ezért csak két nap volt a teljes fürdőzésé, az egyik délutánján útnak indultunk Taormina városába. A leírás eleje ezt fogja tartalmazni.

taormina-23

Nagyon sokat gondolkoztunk, hogy a Lipari szigeteket szeretnénk-e látni? Szicíliától északra van ez a szigetcsoport. Szépséges kis szigetekkel, egy kénes vulkánnal. Végül az Etnáról leérve úgy döntöttünk, hogy ha már itt vagyunk, rászánunk még egy full napot a kirándulásra.
Tovább »

Szicília – az Etna és az Alcantara szurdok

Vártuk már, hogy elérkezzünk az Etnára. Nagyon nem kellett erőlködnünk, mert minden nap láttuk, hiszen a keleti oldalában voltunk. A buszos utakkor is mindig rápillanthattunk nagyságára, a környező helyeken láthattuk az erejét, sziklák, lavina folyások megtestesüléseként. De azért ott lenni, az teljesen más.Etna
A távolságot nagyon nehéz volt belőni. Azt hittük, hogy közel vagyunk, de mégsem. A feljutáshoz sokat kellett buszozni. Jól el is telt az idő, mire feljutottunk.
Tovább »

Szicília – A Keresztapa nyomában

Az első teljes napot bőséges reggelivel és az idegenvezetővel töltöttük. Ilyenkor kell befizetni a fakultatív utakra. Eléggé sok eurót esznek ezek, de ha már ott van az ember, akkor áldoz rá. Általában a gyermek díjazások feleannyiba fájnak, de volt hogy picivel többől jött ki. Az írásból hamarosan kiderülnek, milyen utakra is fizettünk be.

Letojanni

Mivel az idegenvezetővel való megveszélés után volt még időnk, ezért nekivágtunk Letojanni felfedezésének. Maga a város olyan 1-2 km-re volt tőlünk. Inkább csak le kellett sétálni a tengerpartra és onnan picit tovább. Tovább »

Szicília – utazás, szálloda

Ebben az évben is eléggé későn indultunk el utat választani magunkat. Nem is volt már olyan sok lehetőség, volt egy több éve kiszemelt, de a hosszú út miatt lemondtunk róla. Közelebbi célpontot néztünk ki, így lett a végső döntés Szicília.

szicila-szalloda-09

Ez előzetes utána kérdezősködésünk és az olvasottak is megerősítettek, hogy jó lesz az. Szépséges képeket láttunk a neten, csodálatos helyszínekre számítottunk. Belevágtunk. Tovább »