A kiütés

Két régi boxos fenegyerek utolsó játszmáját mutatja be a film. Életük más irányban folytatódott az útolsó ütközet óta, de mindkettő elégtételt akart már venni. be akarták bizonyítani, hogy ki is a jobb. Pedig már veteránoknak számítanak.Grudge MatchEgy közepes film volt. Talán egy nézést megér, de túl sokra ne számítsunk és akkor nem lesz csalódás.

Last Vegas

Négy öreg barát összegyűlik egy szállodában, ahol egyikük legénybúcsúját tartják. Közben érdekes történetek kerülnek elő. Kellemes, vicces helyzetek. Néhol szórakoztató, néhol picit elgondolkodtató részekkel. Egy filmnek jó volt, a mostaniak közül kiemelkedik. Ajánlom.

Last Vegas

The Family

Ajánlásra megnéztem a The Family filmet. Húzónévként hatott Robert De Niro neve. A film egy maffia családról szól, sokadik költözésük helyszínébe kapcsolódhatunk be. A család minden tagja rafinált, a gyerekektől kezdve az anyáig. Nem mondom sziporkázóan nagy vígjátéknak, egyszernézős maradt nálam.

MCDFAMI EC017

Killing Season

Több filmet lepörgettem egy pár nap alatt. Ebbe a filmbe már egyszer belekezdtünk, de az elején háborúsnak tűnt, aznap este nem ilyesféle szórakozásra vágytunk. Tegnap este ismét előkerült az X-faktor helyett.

KillingSeason

Robert De Niro és John Travolta játszott benne. A héten látott filmeknél talán jobbra sikeredett. A végére még volt egy kis mondanivaló is.

Dühöngő bika

Dühöngő bika
Raging Bull (USA – 1980)

Tartalom:

Végre egy újabb filmtörténeti klasszikussal bővül a hazai DVD-kínálat: Martin Scorsese nyolc Oscar-díjra jelölt alkotásában nyújtott alakításáért nyerte el Robert De Niro legfontosabb Oscarját a legjobb férfi főszereplő kategóriában!

A 40-es évek verhetetlen középsúlyú bokszbajnoka, Jake La Motta életéről és pályájáról szól Scorsese döbbenetes erejű filmje. La Motta nem hiába kapta a ringben a Dühöngő Bika nevet. Forró vérű, agresszív ember volt, rengeteg elfojtott indulattal, amelyet szerencsés esetben a ringben engedett szabadjára, olykor azonban feleségét és ügyeit intéző öccsét sem kímélte.

Karrierjét is önfejűségének és hihetetlen becsvágyának köszönhette. Nem törődve a kockázattal, a helyi alvilági figurák nyomása ellenére úgy döntött, hogy nem játszik bunda-meccseket, hanem tisztességes feltételekkel veszi el a bajnoki övet Sugar Ray Robinsontól. Jake sikert sikerre halmoz, de fékezhetetlen természetével az 50-es évekre teljesen padlóra küldi mind bokszolói karrierjét, mind pedig magánéletét.

De kitartó, mint egy bika, és nem hagyja, hogy az élet tizet számoljon rá. Minden erejét összeszedi, és megpróbál felállni a padlóról…

A filmtörténeti legendák szerint De Niro a forgatás közben 25 kilót szedett magára, hogy hitelesen játszhassa el a fiatal, erős sportolót, és a kiégett, elhízott, idősödő La Mottát!

Jó kis film Robert De Niro fantasztikus alakításával. Érdemes megnézni!