Kicsit jobb, kicsit szebb

Ez az új skin nem volt okés még teljesen a mobilozók számára. Ahogyan összehúzom a szélességet, akkor ott nem stimmelt, mert a sidebar nem jelent meg szépen. Ma kicsit átgondoltam ezt és javítottam is.

Most elviekben a táblagépeken és a mobilon is a sidebar rész illeszkedik a fő tartalomhoz szélességben. Eddig csak jobbra volt igazítva. A skin belsejében történt változás, nem nagyon vehető észre. Ezekkel a változásokkal készítettem egy fekete skint is a lapomhoz. Ezt még nem tudom mikor és hol fogom alkalmazni.

Reszponzív facebook kommentek

Nézegettem, hogy milyen lehetőségekkel lehet megoldani a kommentelést egy WordPress oldalon. A beépített helyett a Facebook kommentekre koncentráltam. Viszont azt találtam, hogy alapból nincs felkészítve a reszponzív felületre. Ennek jártam utána.

A comments.php-ba a következőt kell betenni:

<div class="fb-comments" data-href="<?php the_permalink(); ?>" data-num-posts="2" mobile="false"></div>

A CSS-be pedig ennyit:

.fb-comments, .fb-comments iframe[style], .fb-like-box, .fb-like-box iframe[style] {width: 100% !important;}

.fb-comments span, .fb-comments iframe span[style], .fb-like-box span, .fb-like-box iframe span[style] {width: 100% !important;}

Ezzel a pár sorral mennie kell, próbaként ebben a postban megengedtem a kommentelési lehetőséget. Ki lehet próbálni.

Reszponzívan

Egyre jobban érett bennem, hogy nekem is át kell váltanom reszponzív webdesign-ra. A régi jó ballor.hu-s felületet ezzel együtt eldobtam, néha kellenek a változások. Kicsit belemélyedtem a neten ezekbe a dolgokba és a korábbi ismereteimet kiegészítve jött létre ez az egyszerűsített, de már reszponzív felület.

responsive

A WordPress 3.6-os változata kicsit hozzásegített, hogy magam is átgondoljam a változtatást. Korábban nem értettem a témák írásához. Az előző felület volt az első, ami komolyabb “művem” volt a témában. Tovább »