Első pizzám

A munkahelyen egyre többet beszélünk a főzésről. Felvetődött a pizza gondolata. Azóta is a fejemben van a kis drága. Beszéltünk is róla, de több helyen megakadtam: tejben felfuttatni az élesztőt, meg a kelesztés sem volt meg. De ha valamit eltervezek, akkor megcsinálom és olyan lesz, amilyen lesz.

20161001-img_0142-ballor

Gondolom, másnak ezek nem problémák, de nekem igen. Tovább »

Pizza és tudomány

Tervezgettük, hogy elmegyünk már egy jó pizzát enni. Amiket rendelünk azok sem rosszak, de azért egy olyan pizza, amit a a Tar Pizzériában eszünk, sokkal másabb. Két 32 cm-es ínyenc pizzát nyomtunk be, lekísértem két Heinekken sörrel. Nagyon kellemes volt így már az egész.

Aztán gondoltunk egyet és a Kutatók Éjszakája programjait látogattuk meg. A pizzával jól el is ment az idő, korlátozottan álltak rendelkezésünkre már a programok, de nem baj. Elugrottunk a KisFiz-re, onnan át lettünk irányítva az ElmFiz-re. Ott hatalmas buborékokkal játszottak a gyerekek. Megnéztük az UV szobát a másodikon.

Aztán benéztünk még az Egyetemre is. Itthon követtük az este hangulatát és megnéztük a The Big Band Theory egyik évadjának utolsó két részét. Itthon “csak” Staropramen volt, de nem sírtam el magam. Nagyon kellemes kis esténk volt.