Nyaralás – Eperjes, Fricovce, Füzérradvány

A szokásos nyugis kelés és reggeli után szépen megdörrent az ég. Hűha, gondoltam, de ugye a kalandok meg vártak. Meg kell említsek egy tényt, melyen utólag sokat mosolyogtam: egyetlen egy napon sem kentük be magunkat napolajjal (lehet nem olaj, hanem krém, de jártasságom eddig terjed), csak ezen a dörgős napon! Tehát amikor megmásztuk Füzér várát és 123 millió napsugár érte arcunkat, hátunkat és mindenünket, akkor nem. Csakis a dörgős, villámlós napon.

20160728-IMG_8529- ballor Tovább »

Nyaralás – Lomnic, Lőcse

A szokásos sörök kipihenése volt szerda reggel is. Rá kellett pihenni a napra, mert úgy döntöttünk, hogy átnézünk Szlovákiába, ha már annyira közel vagyunk. Laza reggeli, laza beszédek. Valami miatt sosem sikerült 11-nél előbb bezárni a portánk kapuját.

20160727-IMG_8460- ballor

Mire indultunk megjött a meleg, olyan 28-30 fokban indultunk, teljesen rövidben, gondoltuk: nem fog ez változni egy szemet sem. Beütöttem a GPS-be az útvonalat, de az út pályán vitt. Megálltunk egy OMV kútnál és vettünk matricát (10 napra 10€). Szerencsére náluk is elektronikus volt, nem kellett ragasztani sehova sem. Viszonylag nagyobb táv volt beütemezve, ezért is volt jobb pályán menni. Tovább »

Nyaralás – Füzér vára

Az első reggel nagyon lazán telt. Kint a kis terasz részen kávézás, nyugis reggeli és sok-sok beszélgetés. Néha nagyon komoly dolgok kerültek elő, de erre valók a barátok, hogy legyen kivel megosztani és átélni a jót és a fájdalmat is. Semmi nem volt kitervelve, hogy hogyan tovább, nem hajtott semmi. A beszéd elnyomott minden mást. Olyan 11 után döntöttünk, hogy maradunk itthon, mármint az országban.

20160726-IMG_8452- ballor Tovább »

Nyaralás – Kassa

A Campus után terveztem, hogy kicsit kimozdulok. Ez most teljesen új, másabb dolognak indult, mint az eddigiek. Jó előre kitakaríttattam a kocsit kívül, belül. Kezdődhettek a kalandok, jöhetett az utazás. A szállás neten lett lefoglalva, egy nagyon fontos dolog volt: csendes, kellemes legyen. Egyrészt kellett a Campus után egy kis csend, másrészt az ember fejét ki kell szellőztetni időnként. Az utóbbi időben eléggé megviselt jópár dolog, de úgy érzem, kezdek helyre jönni.

20160725-IMG_8398- ballor Tovább »

Szicília – Siracusa, összegzés

Az utolsó teljes napunkon is kirándulni mentünk. Hallottunk Siracusa városáról és annak szépségeiről. Az utat befizettük jó előre, reggel indulás, este 17-re már a szállodában is voltunk.

siracusa-30

Egy kis összegzés lesz még a végén az írásomnak és ezzel lezárom a Szicília sorozatot. Ha még nagyon bennem lenne valami, majd egy másik írásban közlöm.
Tovább »

Szicília – Taormina, Lipari, Vulcano

Eléggé be kellett zsúfolni a helyi kirándulásainkat, mert az egy hét kevésnek bizonyult. Ezért csak két nap volt a teljes fürdőzésé, az egyik délutánján útnak indultunk Taormina városába. A leírás eleje ezt fogja tartalmazni.

taormina-23

Nagyon sokat gondolkoztunk, hogy a Lipari szigeteket szeretnénk-e látni? Szicíliától északra van ez a szigetcsoport. Szépséges kis szigetekkel, egy kénes vulkánnal. Végül az Etnáról leérve úgy döntöttünk, hogy ha már itt vagyunk, rászánunk még egy full napot a kirándulásra.
Tovább »

Szicília – az Etna és az Alcantara szurdok

Vártuk már, hogy elérkezzünk az Etnára. Nagyon nem kellett erőlködnünk, mert minden nap láttuk, hiszen a keleti oldalában voltunk. A buszos utakkor is mindig rápillanthattunk nagyságára, a környező helyeken láthattuk az erejét, sziklák, lavina folyások megtestesüléseként. De azért ott lenni, az teljesen más.Etna
A távolságot nagyon nehéz volt belőni. Azt hittük, hogy közel vagyunk, de mégsem. A feljutáshoz sokat kellett buszozni. Jól el is telt az idő, mire feljutottunk.
Tovább »

Szicília – A Keresztapa nyomában

Az első teljes napot bőséges reggelivel és az idegenvezetővel töltöttük. Ilyenkor kell befizetni a fakultatív utakra. Eléggé sok eurót esznek ezek, de ha már ott van az ember, akkor áldoz rá. Általában a gyermek díjazások feleannyiba fájnak, de volt hogy picivel többől jött ki. Az írásból hamarosan kiderülnek, milyen utakra is fizettünk be.

Letojanni

Mivel az idegenvezetővel való megveszélés után volt még időnk, ezért nekivágtunk Letojanni felfedezésének. Maga a város olyan 1-2 km-re volt tőlünk. Inkább csak le kellett sétálni a tengerpartra és onnan picit tovább. Tovább »

Szicília – utazás, szálloda

Ebben az évben is eléggé későn indultunk el utat választani magunkat. Nem is volt már olyan sok lehetőség, volt egy több éve kiszemelt, de a hosszú út miatt lemondtunk róla. Közelebbi célpontot néztünk ki, így lett a végső döntés Szicília.

szicila-szalloda-09

Ez előzetes utána kérdezősködésünk és az olvasottak is megerősítettek, hogy jó lesz az. Szépséges képeket láttunk a neten, csodálatos helyszínekre számítottunk. Belevágtunk. Tovább »

Dupla-Ultra Nyaralás #4

A pénteki napra rápihentünk, szombaton medencézést szavaztunk meg magunknak. Egy kirándulás volt még betervezve, meg szerettük volna nézni Monasztirt taxival. Minden szálloda előtt taxik gyülekeztek, rendszerint reggeltől elérhetőek voltak. Nem kell nagyon kitervelni a dolgot, csak kimenni a szálloda elé és fogni egyet.

mauzoleum2

Nagyon sok taxi futkározik országszerte. A sárga színüket jó messziről kiszúrhatjuk. Vannak újabb kocsik, és vannak leharcolt gépek is. A francia gyarmat mivoltukból következik, hogy sok francia gépkocsi van. Renault Clio (itthon Tháliának hívják és a törökök szerelik), Megane, Peugeot, de jócskán akadnak, Volkswagen (Polo, Golf) négykerekűek is. Tovább »

1 2 3