True Detective

A neten akadtam erre sorozatra. A Twitteren olvasgatva láttam, hogy beszippantott embereket az eleje. A legnagyobb meglepetésemre, már volt magyar tévében is. Persze kis csúszással, kb. két héttel késtek az amerikai vetítésekhez képest.

true-detective

A történet eléggé bizarr, kicsit horroros, na jó, inkább olyan nyomasztó az egész. Két rendőr dolgozik egy ügyön, elválnak útjaik, mert látszólag megoldották a bűnesetet. Később új nyomok és rájönnek, hogy korántsem van ez így. Azt kell mondjam, hogy az elején jól beetetett a film. Mondjuk úgy, hogy az első  rész egészen jó volt. Utána leült a dolog. Nagyon jó párbeszédek voltak, állati jó volt a két zsaru kihallgatása, az ott elhangzott mondatok.

Matthew McConaughey játéka nagyon meggyőző volt a sorozat egészében. Ahogyan a gondos, mindent felíró rendőrt alakítja, egészen a drogos fílinget árasztó, lepukkant pasiig. Eszméletlenül jó színész lett ez a fickó. Ha másért nem, amiatt megéri megnézni. Elviekben tervezik a folytatást, de más színészekkel. Kár, hogy a végére kifulladt kicsit. Voltak kifejezetten unalmas részek benne.