Elmaradás

Pont reggel néztem, hogy egy hete nem írtam. Van, amikor kiesnek napok. Túl sok dolog nem volt, igazából semmi sem foglalt le és mégsem született írás. De nem kell mindig kaviár (emlékszik mér valaki erre a sorozatra?).

A Konnektor podkesztben a PS4 startról lehetett hallani. Engem továbbra sem mozgat addig, míg nem lesz olyan játék, amiért megérné. A generációváltással kapcsolatban beszélgettek, hogy a mostaniban milyen jó játékok voltak? Illetve ki tudnának emelni egyet közülük? Érdekes felvetés. Konkrétan én már szinte alig emlékszem játékokra. Amit éppen játszom, abba bele tudok esni és akkor rajongok is – vagy nem.

Ha egyet kellene kiemelni, eléggé bajban lennék. Gondolkozom még…

Saints Row 4

Mostanában nem fognak meg játékok, nem is nagyon értem. A munkában eléggé le vagyunk terhelve, nem esik most olyan jól a konzol előtti ülés. Leginkább már csak szinte a hétvégére korlátozódik a kis játékidő.

saints_row_4

A Konnektor podkesztben beszéltek erről a játékról. Ki is próbáltam korábban, de nem sokáig jutottam el, mert nem kötött le. A reggeli ébredés után viszont ismét visszakerült a podkeszt és kedvet kaptam. Egy olyan két órát nyomtam egyhuzamban belőle. Egészen pofás kis játék ez így már. Kezdenek megjönni a szuper képességek. Eddig még nem volt unalmas küldetés (idegesítő már igen: a toronyba való feljutás), gondolom idővel majd fognak ezek ismétlődni.

Nem sokat kell gondolkozni a küldetéseknél. Van benne néhol kis humor is.

GTA V

Talán az év legjobban várt játéka a Grand Theft Auto V. Volt szerencsém kipróbálni ezt a játékot, néhány dolgot összeszedtem ezzel kapcsolatban. Gondolom sokan nem értenek egyet a véleményemmel, de az nem baj.

Olyan 2-3 órát tettem bele, nem mondhatom, hogy nagyon beleástam volna magam. Ennek ellenére úgy látom, hogy van valamennyi rálátásom az eddigiek alapján.

gta-v

A játék elkészítése a megfelelő: a környezet nagyon kidolgozott, nagyon jók a fények, az árnyékok, a napszakok változásai. A karakterek annyira nem kidolgozottak, de nem lesz ez zavaró. A város méretével sem lesz bajunk.

Ez a méret viszont nálam visszaüt. Nagyon sok feladat, küldetés lesz a játék során. Nem tudok ilyenkor mihez nyúlni, mit is vigyek? Valahogyan kicsúsznak a kezeim közül a küldetések emiatt. Nem érzem, nem látom át a végét. Az ekkora homokozó már nekem nem jó.

Érdekes volt hallgatni a Konnektor podkesztet, az ott elmondott dolgokkal is egyet tudok érteni. A GTA V nem az én játékom lesz – van ilyen – , ezzel persze senki kedvét nem akarom elvenni.