Melyik iPad?

Október 22. lesz az a dátum, ahol várhatóan bemutatják az új iPad készülékeket. A Mini megkaphatja a retina kijelzőt, a nagy alakján változtatnak és talán a súlya is kevesebbet fog nyomni.

Mindkettő mellett van érv. A Mini azért szinte zsebben elfér, ha ténylegesen retina lesz, akkor igazán jó vétel lesz, könyvolvasónak is kiváló lehet – igaz van Kindle gépem erre. Állítólag picit nőni fog a súly a retina miatt, de talán nem lesz vészes.

A nagy meg azért nem sokkal, de mégis nagyobb. Lehet hosszabb távon a szemnek kellemesebb a nagyobb betűket fogyasztania.

Szeretném már lecserélni a mostani eszközömet, leginkább a 16 GB miatt. Mindenképpen nagyobbat akarok már, nem volna rossz, hogy az alap a 32 GB-os lenne, ugyanolyan árban. Meglátjuk. Hamarosan okosabbak leszünk.

The Great Gatsby

Egyike volt azon első könyveknek ez a mű, melyet már az új Kindle könyvolvasómon fogadhattam be – írás róla itt. Érdekes olvasmány volt, egészen a végéig. Nagyszerűen mutatta be a kort, néhány ember jellemét. Utána láttam, hogy filmet is készítenek belőle, mégpedig Leonardo Di Caprio főszereplésével.

the-great-gatsby-movie

Mindenképpen látnom kellett, tegnap este kerítettünk rá sort. Azt kell, hogy mondjam, nem tetszett annyira. Néhol nagyon meseszerűen, művien megalkotott díszletek és mindenfélék voltak benne. A kis táncos, revü-szerű részek nem zavartak, mert sok jó, szép lábat is lehetett vizslatni. Kicsit vontatottnak tűnt az egész. Hiába, hogy Di Caprio jó volt (beérett ez a srác), keveset szerepelt, nem tudott eléggé kibontakozni. Elég lett volna belőle egy fél órával rövidebb változat is. A fényképezés viszont nagyon szépen volt megoldva, jó munkát végzett az operatőr.

Talán a könyvet jobban tudom ajánlani, de mindenképpen nézős.