iPhone 6 és 6 plus árak

Ma 0 órától kint vannak a hivatalos árak a telefonokhoz. Az átszámításaink megfelelően jó mélyre kell nyúlni a zsebünkben, hogy kipengessük a készülékek árait. Nézzük, hogyan:

iPhone 6

  • 16 GB: 220.900 Ft
  • 64 GB: 253.900 Ft
  • 128 GB: 288.900 Ft

iPhone 6 Plus

  • 16 GB: 253.900 Ft
  • 64 GB: 288.900 Ft
  • 128 GB: 323.900 Ft

Szóval ez van. Itt is kivették a 32-es változatokat, pedig az nekem elég lett volna, mint az iPad-ek esetében. A 16-ost szerintem csak akkor érdemes venni, ha nagyon pénzszűkében van az ember. Sokkal jobb fénykép és videóképességek lesznek, többet lövünk majd ezekből. Ez meg eszi a tárat rendesen. A 64 viszont több, mint elég. Oda mehetnek majd a kontentek.

Látjuk, hogy az árak huncutul vannak összerakva, a közepes i6 árából már a legkisebb Plus vihető. Át kell gondolni ezt jelentősen, és még amúgy is a nyakamon van egy iPhone 5 is, amit előbb el kellene passzolni.

iOS 7

Tegnap estére jött ki az iOS 7. Letöltöttem már a GM változatokat, de a telefonra direkt nem akartam. valamiért meg akartam várni a hivatalos utat – vesztemre. Lehet ez volt az utolsó ilyen várás. A rendszer felrakása olyan 3/4 10 fele ért véget (este hétkor kezdtem).

iphone5_ios7

Volt néhány apróság, ami már kiütközött az iPad GM-nél is. Mivel nekem jelenleg az iPad 3 van, így a mostani telefonom hardvere jobb, ezért folyamatosabbnak vártam a sys-t.

Kaptunk új iTunes-t is, de nem érkezett vele a Rádió, csak Amerikában. (Ez még mindig hibát dob nekem: 45054-eset.)

Az első, amit tapasztaltam: sokkal jobb ez a felület telefonra. Valamiért a hepibb érzés jobban átjön ezen a kis kijelzőn. Letisztult lett ez a felület, valahogyan kecsesebb is. Sok fanyalgás volt ezzel kapcsolatban, én szeretek néha újítani, egyelőre tetszik.

Ha folyamatosan használom majd, nyilván jobban kibontakoznak a jóságok és a bajok is. A fehér billentyűzet még most sem okés, valamiért nagyon sápadt és ilyen a Beállítások rész is.

Jópár bugot hagytak még benne, de remélem a 7.0.1 vagy a 7.1 javítja. Sok ember bosszankodik még a minőségén, sajnos ez most ilyen lett.

Ötös gyilkosság

Az Apple nagy lépésként kidobta az eddigi iPhone 5 modellt. Kicsit ülepedett már bennem, bennünk ez a váratlan húzás, ami talán annyira nem is logikátlan.

Az új telefonokkal új kaput nyitott a vásárlók felé. Sokan vártak olcsó maroktelefont, ez nem jött el. Gyakorlatilag az 5-ös helyére berakták az 5C-ket. Hardverben ugyanaz maradt, halvány újításokkal, ami szinte csak az akksit érinti. Jó, a műanyag hátlap a legfőbb, de emiatt sok ember – főleg az üzleti szegmensben – nem ezt fogja választani. Vannak jó csajos színek, a célközönség is eltolódik.

Ami meglepő, árban az olcsóbb hátlappal sem mentek lentebb. Kivették az i5-öt, így az már nem konkurencia házon belül sem.

Az 5S lesz az üzleti, “komoly” gép. Azon ujjlenyomat-olvasó, néhány apróbb változtatás (proci, 120 FPS), így adhatják drágábban is. Aki viszont olcsóbb telefont akar, annak ott lesz a Color változat, amit adhatnak 5 árban.

Ha picit átgondoljuk, belátjuk: az i5-nek mennie kellett. Zavarta a saját érdekeit az almának. Kellett ez az áldozat. Nekem nagyon bejön az i5, gyorsabb sem kell, olyan játékokat nem játszok, amihez jó lenne az új proci. Valószínű, hogy nem bírok úgy váltani, hogy ne fájjon. Értelmetlen is lenne.

Új almás telefonok

Nagyon vártam a tegnap estét, mert az Apple ismét Keynote-on mutatott be termékeket. Az én várakozásaimat alul múlta, de most nem én voltam a célközönség. Megjelent az iPhone 5C és az iPhone 5S. Az előbbi a színes hátlapos (olcsó), az utóbbi a sima 5 továbbfejlesztése. Ezzel együtt kidobták az 5-öst. Ami érdekes, hogy maradt a kínálatban a 4S – érthetetlen.

iphone5c Tovább »

Mit hoz a szeptember?

Várom a szeptembert, sejthető, hogy nem az iskolakezdés pezsdít fel. Lesz itt jónéhány dolog, amelyre számítok. Első sorban az Apple-höz kapcsolódó dolgokat várom.

A mai napig csak sejteni lehet az Apple Keynote időpontját, ami szeptember 10. lesz talán. Várjuk szeretettel a megjelenéseket. Remélem jó lesz ez az ősz. Jön még pár konzolos játék, melyeken el fogok gondolkozni. De sietni nem fogok, mert sok van még, amivel érdemben nem játszottam. Tovább »

iBallor

Szóval nagy és sok gondolkozás után végül úgy döntöttem, hogy beújítok egy ilyen készüléket. A gondolkozás tárgya inkább az előfizetés volt. Ez egy összetett konstrukciós előfizetés, melyhez már megfelelő havi anyagi juttatást kell adni a szolgáltatónak.

iPhone 3G

Sokat még nem használtam, nem töltöttem le rá progikat, de ígéretesnek látszik a szerkezet.

Tovább »