Egy hónap után az iPhone 6

Jó régen vettem meg a telefont. Ilyenkor még bennem van, hogy nagyon drága és kicsit idegenkedik tőle a szívem, de ma sikerült eladni az ötöst. Szerintem elég jó áron, igaz hibátlan készülékről volt szó. Szóval néhány gondolat az új telefonról.

i6

Egy korábbi írásban leírtam miért is ez lett a választásom. A szolgáltatóm nem adta jó áron, gyakorlatilag olyan minimális összeget kellett a gyári függetlenre rátenni, hogy nem volt értelme a szolgáltatónál venni. Tovább »

iPhone 6 vásárlás

Az Apple az új telefonját már nagyobb méretben adta ki. Nem azt mondom, hogy ez nagyon kellett, mert a 4-es kijelző mérete pontosan illeszkedik a kézhez, jól használható. Inkább a sorba állt be vele a cég. Már az iPhone 5/5S, 5C készülékek a többi gyártó gépeihez jelentősen eltörpültek, ezen változtatni akartak.

iphone6-doboz

Ha már nagy, akkor gondoltam, hogy legyen jó nagy. Az iPhone 6 Plus 5,5-ös mérete kézben nem volt akkora rettenet, el lehetne viselni. Viszont a mindennapos használat, a hordozás, a fogdosás és a “munka” lehet nehézkes lenne vele. Tovább »

iPhone 6 és 6 plus árak

Ma 0 órától kint vannak a hivatalos árak a telefonokhoz. Az átszámításaink megfelelően jó mélyre kell nyúlni a zsebünkben, hogy kipengessük a készülékek árait. Nézzük, hogyan:

iPhone 6

  • 16 GB: 220.900 Ft
  • 64 GB: 253.900 Ft
  • 128 GB: 288.900 Ft

iPhone 6 Plus

  • 16 GB: 253.900 Ft
  • 64 GB: 288.900 Ft
  • 128 GB: 323.900 Ft

Szóval ez van. Itt is kivették a 32-es változatokat, pedig az nekem elég lett volna, mint az iPad-ek esetében. A 16-ost szerintem csak akkor érdemes venni, ha nagyon pénzszűkében van az ember. Sokkal jobb fénykép és videóképességek lesznek, többet lövünk majd ezekből. Ez meg eszi a tárat rendesen. A 64 viszont több, mint elég. Oda mehetnek majd a kontentek.

Látjuk, hogy az árak huncutul vannak összerakva, a közepes i6 árából már a legkisebb Plus vihető. Át kell gondolni ezt jelentősen, és még amúgy is a nyakamon van egy iPhone 5 is, amit előbb el kellene passzolni.

A keynote után

Nagy várakozás előzte meg az esti keynote-ot. Aztán elég hamar kiderült, hogy elrontották a szórakozásunkat, hiszen olyan eszement szar volt a stream, hogy szinte élvezhetetlen volt. Pedig jó előre az Apple TV is járt, lefoglaltam magamnak a szobát, hogy ne zavarjanak. Párhuzamosan néztem a Ustream közvetítéssel. Az sem volt százas, de ment legalább.

iphone-6-image-3

Sajnos a telefon tekintetében nem basztak hátba péklapáttal: majdnem mindent lehetett már tudni róla, a kinézetét is. Nem tartom jónak, hogy minden kiszivárog. Mindig várok egy tökös CEO-t, aki kamuból kiszivárogtat egy akármilyet és az előadáson egy fullosat pakol elénk. Tudom, nehéz megoldani, vannak kiszivárogtatók. Térjünk a lényegre. Tovább »

Jövő héten keynote

A múlt héten hivatalossá vált a keynote dátuma. Elkezdtem én is várni. A mostani telefonom 2 éves, már cserélném. Pedig ez egy igazán jó készülék. Ha olyan lesz az i6, amint amik kijöttek, akkor azt kell mondjam, nem az lesz a legszebb készülékük.

Kíváncsi leszek a méretre, súlyban és fogásban is. Nyilván a nagyobb kijelző csábító tud lenni, nem mintha ezzel bajom lenne. Ez még teljesen jól fogható kézben, jól kezelhető. Az ennél nagyobbat azért ki kell majd próbálni.

Közben gondolkozom, hogy az early 2008-as iMac gépemet is cserélni kellene már. Ami szóba jöhet:

  • iMac 21,5 + fusion drive (ez az SSD izgat már eléggé)
  • MacBook Pro 13-as, 256-os SSD-vel

Mindkettő mellett van érv. A noti szépséges, retina és SSD egy gépben, eléggé nyami. Viszont az asztali gép az csak másabb. Sokat ülök a mostani előtt is. Na, meglátjuk. Próbaképpen meghirdettem a mostani mekimet, ha elmegy, akkor jobban ráállok a témára.