Brown Infernója

Vártam már régen ezt a könyvet. Angolul hamar kint volt, de a magyar fordításra várni kellett. Nézegettem mindig, de elsiklottam felette, végül megláttam a Libriben. De én maradtam a digitális változatnál – Kindle Paperwhite.

Izgalmasan indul, kérdőjelekkel, amnéziával. Valamilyen oknál fogva az egy harmadán túl letettem és azt vettem észre, bírom nélküle. Azt viszont már tudom, ha sokáig marad valami, akkor nem járok a végére. A héten ismét belecsaptam a folytatásba.

Dan Brown fantasztikusan összeszedett műveket ad ki a kezéből. Nem tudom mennyi ideig gyűjti a hiteles információkat, de nagyon jól csinálja. Ennél fogva viszonylag kevesebb könyve van, azok viszont ütősek. Ezek miatt vártam.

Érdekes problémával foglalkozik benne: az emberiség túlnépesedésének problematikája adja az alapját. Dante Isteni színjátékából használ részleteket, alakítja a történet fonalát. Nagyon sok valós mű, tárgy, építmény korrekt leírásást kapjuk vissza. Bizonyára lesz majd Infernó-túra is (ha még nincs), melyen a helyszíneket körbe lehet járni – anno a Da Vinci-kód idejében volt ilyesmi. Ajánlom a könyvet!

Az olvasás még mindig jó szórakozás!