Elnyúltak az Apple árai

Már jó ideje észlelhető, hogy itthon egészen elnyúltak az Apple árai. Lassan olyan árak lesznek, aminél inkább más telefonban, gépben kell gondolkozni. Tavaly volt egy telefonos áremelés, már az is nagyon durva volt. Ebben az évben (hiába mondják, hogy nem), szintén maradtak a durva árak. Az iPhone 6S talán olyan sok újat nem hoz, abból is csak a 16-ost venném. Most inkább egy iPhone 6 Plus izgat. Nagyobb kijelző és akksi kapacitás.

iMac27_iMac21

A héten bejelentették, hogy lett új iMac, mégpedig 4k felbontású, retina változatban. Ez eléggé izgató, de az árazás ismét visszahoz az álomból. A legnagyobb szívatás, hogy a fusion drive már nem 128 GB, hanem csak 24 GB. Nem tudom ez mennyire elég. Ha 2 TB-os fusionnal kérem, akkor megkapom a 128 GB-t, de az 102eFt plusban.

Az új kiegészítők sem lettek rosszak. A fényképekról nekem nem jön be a billentyűzet, de el tudom hinni, hogy jó lett. Az új trackpad meg 50k? Ezek bolondok?

Ahogy írtam, lassan el kell gondolkozni, hogy megéri-e. Szerintem a Windows 10 nem lett rossz, ha lenne egy jó laptop, amire rá lehetne kívánni, akkor talán. De nem nagyon van. Retinás és SSD-s kell csakis. A többinek nincs értelme.

Új iMac a házban

Egy hónapja már, hogy birtokomba került a második iMac gépem. Az elsőt nagyon szerettem, nehezen is váltam meg tőle, de nem szabad ennyire ragaszkodni a tárgyainkhoz. Meg az újban már több jóság is van. Ezért a régiért kapott pénzt egy teljesen újba forgattam vissza.

imac-new

Sokat gondolkoztam azon, hogy egy MacBook Pro retina kijelzős, 256 GB-os SSD változatot vegyek-e. Vonz a retina, a hordozhatóság annyira nem. Egy közel fél milliós gépet nem nagyon vinnék úgysem máshova. Tovább »

Géptelenség

A múlt hét kedden eladtam és el is vitték az iMac gépemet. Azóta alig használtam mást, mint az iPad Air táblagépemet. Fura érzés gép nélkül. Beüzemeltem ugyan még vész esetére a Toshiba laptopot, de nem az igazi. Ez kis képernyő, nehézkes használat és windows.

Jövő héten keynote

A múlt héten hivatalossá vált a keynote dátuma. Elkezdtem én is várni. A mostani telefonom 2 éves, már cserélném. Pedig ez egy igazán jó készülék. Ha olyan lesz az i6, amint amik kijöttek, akkor azt kell mondjam, nem az lesz a legszebb készülékük.

Kíváncsi leszek a méretre, súlyban és fogásban is. Nyilván a nagyobb kijelző csábító tud lenni, nem mintha ezzel bajom lenne. Ez még teljesen jól fogható kézben, jól kezelhető. Az ennél nagyobbat azért ki kell majd próbálni.

Közben gondolkozom, hogy az early 2008-as iMac gépemet is cserélni kellene már. Ami szóba jöhet:

  • iMac 21,5 + fusion drive (ez az SSD izgat már eléggé)
  • MacBook Pro 13-as, 256-os SSD-vel

Mindkettő mellett van érv. A noti szépséges, retina és SSD egy gépben, eléggé nyami. Viszont az asztali gép az csak másabb. Sokat ülök a mostani előtt is. Na, meglátjuk. Próbaképpen meghirdettem a mostani mekimet, ha elmegy, akkor jobban ráállok a témára.