Google Play hiba

A tegnap netezgetésem közben akadtam rá egy cikkre, amiben az volt leírva, hogy bagóért adnak filmeket a Google Play áruházban. Ez kb. annyit tesz, hogy egy-egy film olyan 7-9 Ft (értsd hét és kilenc forint!) összegért a mienk lehet.

Jól be is táraztam belőlük. Ez valami elírás lehetett, de a kiszámlázás után szépen látszottak az összeget. Na jó, megdobta a vásárlást az ÁFA és ilyesmi, de egy Karib Tenger Kalózai olyan 16 FT (áfás) áron azért nem rossz.

Google-Play-Logo

Ahogy néztem, eddig angol nyelven és felirattal jelentek ezek meg. Régebben volt egy iTunes-os vásárlásom, ami csak az eredeti nyelven volt elérhető. Azóta persze már felirat és magyar hang is van alatta, nem kellett még egyszer megvenni a filmet.

Valószínűleg rosszul árazták be a filmeket, azóta nincs már ez a kis rés a pajzson, de jópáran azért kihasználtuk, ahogy látom.

Lecc pléjjjj!

Mondtuk réges-régen. Most elkezdtem kicsit használni a Google Play-t. Töltöm fel a zenéimet, amit hosszú idők óta gyűjtögettem. Kár, hogy egyelőre nincs iOS/OS X verziós lejátszó. Bár mondjuk a böngészős sem lesz rossz. Egy kicsit még a Deezer felé húz a szívem.

Ma téliesítettük az udvart. Elpakoltuk a kerti bútorokat és várjuk a telet. Sajnos ez mindig ilyen kis szomorúsággal tölt el. Belemegyünk a hosszú télbe. Ez nem jó időszak. A tavaszi kipakolást várom ilyenkor.

Zene mindenhol

Egyre több olyan szolgáltatás érhető már el itthon, melyek segítségével zenét streamelhetünk. Tavaly ilyenkor elindult itthon a Deezer. Most megkaptuk a Google Play-t is. Egyelőre várat magára az iTunes Radio (Amerikában már elindult az iOS7-tel).

google_play

Nagy jósága a Google lejátszójának, hogy ingyenesen tárolhatunk a felhőben 20.000 db zeneállományt. Ez aztán egy jó méretes gyűjteménynek felel meg. Simán feltöltjük a zenét és máris fogyaszthatóvá válik azokon a készülékeken – legyen az asztali, mobil eszköz -, melyeken beléptünk.

Eddig az iTunes Match-re bíztam a zenéimet, Apple rendszereiben könnyedén használhatom az iCloud-ban tárolt zenéket. Ez a szolgáltatás jelentősen elgondolkoztatott, egyelőre még nem váltok.