Felület-terv

Ma a munkahelyen egy szünetben elkezdtem gondolkozni egy új felületen. Az indította el a fantáziámat, hogy a legtöbb monitor 1280 pixel széles.

Szóval ez lenne a full szélesség. Arra gondoltam, hogy ha a képeket jobban ki szeretném emelni, akkor célszerűbb lenne szélesebb képek alkalmazása. Ekkor viszont  a szélességük 960 pixel is lehetne, így maradna hely 320 pixelen a sidebar-nak is. Mivel retinásra is előkészíteném, a dupla 960 méret kellene, ami 1920 pixel. Tehát ez a része járható út.

1280wide

Viszont az itteni cikkeim szélessége 640 pixel (sötétszürke). Ezek akár maradhatnának is ilyen mérettel, így a bal oldalán szintén maradna 320 pixel széles rész (fehér). Itt elférnének a cikkek esetében előforduló kategóriák és címkék.

Az egészet úgy képzeltem el, hogy ez az asztali felülethez illeszkedne. 1024 széles eszközön (pl. iPad) a sidebart eltüntetném, mint a mostani lapomon (az előhívhatóságát kellene csak megoldani). Ekkor 960 szélesen jeleníteném meg a képeket és a cikkeket. Nem tudom milyen lenne, át kell ezt gondolni még.

Tök fura és véletlen, de ez eléggé olyan lenne, mint az Origo új, mostani felületében a cikkolvasó.