Google Play Safari alatt

Egy érdekes dolog tűnt fel ma nekem. Nézegettem, na jó hallgattam a Google Play-t. Általában Safari alól böngészek mekin, mert ez jobban illik az egész rendszerhez és a szolgáltatásokhoz. Fura volt, hogy lejátszok egy zenét, és nem lépett tovább, míg vissza nem váltottam arra a tabra, ahol a GPlay van megnyitva. Léptetné a dolgot, mert az értesítőben megjelenik az új szám címe, de addig nem indul el, míg oda nem lépek. Ez így jó gáz. Megnéztem Chrome alatt is, ott rendesen megy.

A másik érdekesség, hogy Flash nélkül is le tudja játszani a zenéket, amikor a próba egy hónapos előfizum volt, akkor viszont kérte a Flash installt a rádió miatt. Érdekes. Sima játékhoz nem kell, a rádióhoz igen.

Sajnos a Deezer is igényli a Flash lejátszót. Mikor fog már kihalni a netről ez a flash?

Lecc pléjjjj!

Mondtuk réges-régen. Most elkezdtem kicsit használni a Google Play-t. Töltöm fel a zenéimet, amit hosszú idők óta gyűjtögettem. Kár, hogy egyelőre nincs iOS/OS X verziós lejátszó. Bár mondjuk a böngészős sem lesz rossz. Egy kicsit még a Deezer felé húz a szívem.

Ma téliesítettük az udvart. Elpakoltuk a kerti bútorokat és várjuk a telet. Sajnos ez mindig ilyen kis szomorúsággal tölt el. Belemegyünk a hosszú télbe. Ez nem jó időszak. A tavaszi kipakolást várom ilyenkor.

Zene mindenhol

Egyre több olyan szolgáltatás érhető már el itthon, melyek segítségével zenét streamelhetünk. Tavaly ilyenkor elindult itthon a Deezer. Most megkaptuk a Google Play-t is. Egyelőre várat magára az iTunes Radio (Amerikában már elindult az iOS7-tel).

google_play

Nagy jósága a Google lejátszójának, hogy ingyenesen tárolhatunk a felhőben 20.000 db zeneállományt. Ez aztán egy jó méretes gyűjteménynek felel meg. Simán feltöltjük a zenét és máris fogyaszthatóvá válik azokon a készülékeken – legyen az asztali, mobil eszköz -, melyeken beléptünk.

Eddig az iTunes Match-re bíztam a zenéimet, Apple rendszereiben könnyedén használhatom az iCloud-ban tárolt zenéket. Ez a szolgáltatás jelentősen elgondolkoztatott, egyelőre még nem váltok.