Mavericks Clean Install

Szokásomhoz híven, a Clean Install mániám ismét visszaköszönt. A múltkori GM verziót elég szépen kellett hackelni ahhoz, hogy egy bootolható USB-t hozzunk létre. Tegnap megkaptuk a Mavericks-et, méghozzá ingyen. Kipróbáltam a régi módszert, de máshogyan kell előkészíteni az USB-t.

  1. Töltsük le Mavericks állományt az App Store-ból. El fog indulni letöltés után, zárjuk ezt be.
  2. Dugjuk be a legalább 8 GB-os pendriveunkat a gépbe, formázzuk meg a Lemezkezelővel Mac OS Kiterjesztett (naplózott)-ra. A lemez neve legyen Untitled (ez fontos). Ha készen vagyunk, zárjuk be a lemezkezelőt, nem kell már.
  3. A Terminálba üssük be:
    sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/Untitled --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app --nointeraction
  4. Az Enter leütése után elkezdi másolni a fájlokat, szépen lassan működik ez, eltart olyan 20-30 percig.

Ha készen van, újra lehet indítani a gépet, ne feledjük az ALT-ot nyomva tartani ehhez.

Mavericks GM Clean Install

Amikor az almánál új oprendszer jön ki, akkor én előszeretettel pakolom fel, mégpedig Clean Install végzek. Ez még a Win-es időkből maradt meg. Nem szeretem a sallangokat. Mivel kevés dolgot tárolok már a gépen, a legfontosabb adatok lementése viszonylag kevés befektetéssel elvégezhető.

Kijött a GM változat a Mavericks-ből (OS X 10.9), ragaszkodtam a Clean Installhoz. De a boot USB elkészítésénél problémába ütköztem. Az eddigi eljárás nem volt jó hozzá, mivel nem tudott bootolni a penről. Tovább »