Better Call Saul

A Breaking Bad előtti időkre nyúlik vissza a történet. Az ott megismert karakterek előéletébe tekinthetünk bele. Nekem valamiért nem jött ez át, kevés volt, unalmas volt. Emlékszem, hogy a BB első évadja is erősen bevezető volt csak. A jóság utána indult be. Nem tudom ez mennyire lesz igaz erre a sorozatra.

bcs

A zenéje és a képi világa viszont nagyon jó. Aki szerette a Breaking Bad-et, próbáljon rá azért.

Idegeneken túl

Ez a hét eléggé macerás volt. Itthon voltam táppénzen, aztán mikor mentem vissza csütörtökön, belém jöttek jobbról. Nem lett bajunk, inkább a kocsi tört: két ajtó, küszöb, tükör stb. Eddig megkíméltem, erre most lepusztították alattam. Ez van.

Míg itthon voltam, folytattam a Gotham sorozatot. Nem annyira Batman-es még, inkább olyan maffiás, de szerintem kezd már eléggé jól beindulni. Érdemes ránézni, aki még nem tette.

gotham

A Better Call Saul viszont az első 3 rész után csalódás. Nehezen bontakozik ki, nem is vicces, nem is olyan jó. Meglátjuk mi lesz belőle. A Breaking Bad-et nem hiszem, hogy űberelni fogja.

Régebben elkezdtük és tegnap este befejeztük az Alien sorozatot. Nekem továbbra is az első része tetszett legjobban. Akkor még kis kölök voltam, az kellemesen félelmetes és misztikus volt. Azt hiszem, nem fogom már többet ezt a négy filmet megnézni. A héten jelentették be, hogy lesz ötödik. Hááááát, nem tudom mennyire kell ezt már erőltetni. Lehet a Prometheus szállal kellene valami jóságot kezdeni, mert abban voltak jó részek, de elsiklott az is eléggé.

Befejeződött a Breaking Bad

A tegnapi nappal amerikában levetítették az utolsó részt a sorozatból. Ma volt szerencsém megnézni, mert már kijött a felirat hozzá. Nem fogok spoilerezni.

breaking_bad

Az első évad 4-5 része után indult be számomra. Addig mondhatni nem volt olyan érdekes, a kábítószeres dolgok nem álltak olyan közel hozzám, hogy nagyon belemerüljek. De később megszerettem. Nem lett ebből kémiázás, viszont állati jó beszélgetések igen. A sorsok alakulása, a történet fonala érdekessé tette. Végig követtem. Ma le is zártam az utolsó résszel. Mindenkinek ajánlom. Nemhiába az IMDB sorozatai között is előkelő helyen áll. Jó karakterek voltak benne. A fényképezésre sem lehet panasz: eszméletlen képek voltak néhol benne!

Kicsit hiányozni fog Heisenberg észjárása.

Szeptembertől sorozatok

A 24 és a Prison Break alatt szoktam rá az amerikai sorozatokra. Vannak köztük egészen jók, melyeket követtem is. A múlt évadban is jópárat néztem.

Elkezdték adni a Breaking Bad lezáró epizódjait, 9-10-11-et már láttam is. Kicsit érződik, hogy ki fog ez futni. Remélem jó lezárása lesz ennek a kiváló sorozatnak.

Várom még a Homeland új epizódjait is. Teljesen magával ragadott ennek a nézése is. Egyszerűen úgy van megalkotva, hogy nem jó belőle egyet nézni, várod a következőt. Ilyenkor szoktam betárazni és hármat összegyűjtve befogadni.

Előfordulhat, hogy belekezdek majd valami újba is. Nincs itt semmi eldöntve még. Ha beszippant, akkor hajrá. Sajnos a filmek annyira nem kötnek le, vagyis kevés igazán jó van köztük.

Metha-főzés

Ma megnéztem az eddig lefutott részeket a Breaking Bad-ből. Eléggé elszomorított, hogy vége lett. Vagyis az évadnak még nem, majd lesz még, csak sokál. Azért csavartak még egyet a végére. Na kivárom és jóóóóól megnézem a többit is.

Megnéztem az Arrested Development pilotját. Eddig nem nyúgözött le. Hátha a további részekhez lesz még kedvem és tolom.

Kicsit a fejemben van a PS VITA. Most, hogy a Plusosok megkapták az Uncharted vitás verzióját, lenne talán értelme kipróbálni ezt a kézikonzolt. Fene sem tudja. Ismerem magam, ha érdekel és nem kapom meg, akkor meg az agyamat mozgatja.

Kicsi pihenő volt

Az első teljes héten ebben az évben kicsit elvesződtem talán. Kimaradtak az írások. Igazából különleges dolog nem történt. Tegnap reggel ijesztett meg kicsit a havazás, de nem volt vészes. Este toltam el. Porhó esett csak.

A héten kivégeztem a Breaking Bad negyedik évadját. Hm, egészen bejövős nekem. Igazából számomra a harmadiknál indult be, nagyon örülök, hogy nem lett cancel a második körül. Akkor eléggé elfáradtam, nem kötött le rendesen. De ez az utóbbi két évad nagyon ott van. Azok a dialógusok… Kíváncsian várom, hogy az ötösben mit tudnak alkotni. Ez az éved még félig futott le, utána sajnos hetente kell fogyasztani. Aki még nem kezdte el, ajánlott erősen!

Totál szívás

Reméljük nem ez az év lesz az. Teljesen magával ragadott ez a sorozat. A hármas évad nagyon össze van pakolva. Olyan beszélgetések vannak benne, hogy beszarás. Ha valaki nézi majd és a “legyes” részhez ér, eszébe fog jutni. Ketten vannak az egész epizódban, egy helyszínen. De annyira jó!

BB

Jól nem írtam meg a Csapdás élményeimet. Sajnos a másnap hosszú lett, fekvéssel telt, majd jött az évvége. Most meg újév. Hm, meglátom még. Érdekes lesz korán kelni csütörtökön, most eléggé el vagyunk ettól szokva, de ilyen az élet. Vissza kell állni a régi kerékvágásba.

Új sorozat

Lassan eljő a világnak a vége, utána hamarosan itt a Karácsony. Úgy néz ki, hogy sikerült beszerezni, amit szerettem volna. Na majd látjuk, hogy lesz-e örülés neki. Tegnap megnéztem a Homeland utolsó részét, ezzel az összeset láttam. Szeretettel várom a harmadik évadot jövőre.

Új sorozatba kezdtem, sőt abból is már az első évadot ledaráltam. Egyelőre még a várakozásomon aluli, mivel mindenki dicséri, még maradok picit nála. A mai egyik részben meghallottam a Koop: Koop Islands Blues című számát. Annyira jó emlékek jöttek elő. Ez volt a The Saboteur játék zenéje. Annyira jól illett az egész hangulathoz. Nagyon megszerettem a számot. Csak jelezném, hogy nyugodtan jöhetne ez a játék a PSN Plus-ra is.