Első bogrács

Pénteken elterveztem, hogy kellene valami bográcsos kaját összepakolni kint. Az idő kellemes is volt hozzá. Igaz késün kezdtem neki, de sikerrel zártuk a délutánt. A kései indulásba beleszólt, hogy előtte még el kellett menni bevásárolni. A kis emberrel mentem, kellett a segítség.

Amikor a tüzet kezdtem csiholni, eléggé elkeseredtem. Olyan szél keringett az udvarunkon, hogy alig tudtam meggyújtani a tüzet. Azt meg folyamatosan figyelni kellett. Jól körbe is vettem cserepekkel, hogy ne érje a szél annyira.

Első bogrács, 2014

Hamis gulyás lett végül, a család megelégedésére elkészült. Mindenki két jó adag tányérral tolt be. A boltban péksüteményt terveztem utána, meg is vettem. Ez nem volt nagy szám, nem tette fel a koronát a főzésemre. Száraz volt és nem tartalmazott megfelelő mennyiségű tölteléket.

Utolsó főzés

Nagyon kellemes idő volt ma. Rászántam magam, hogy ismét elővegyem a bográcsot. Ismét csirke került bele. Amikor sütött a nap, akkor teljesen meleg volt. Ha viszont elbújt, akkor a fázás kerülgetett.

csirkepaprikas

Uborkasalátával nagyon fini lett a végeredmény. Egy kis ejtőzés után a két kocsit rendbe tettük. Porszívózás és lemosás. Gondolom holnaptól eső lesz, a lemosásra való tekintettel.

Jó kis nap volt

Mi több, hétvége. A tegnap is nagyon jól telt és a mai is jó volt. Tegnap este úgy döntöttem, hogy felvetem egy kinti főzés gondolatát. Mivel most csak csirkehús volt itthon – a múltkor megettük a marha lábszárát -, ebből kellett alkotni.

A reggeli korai kelés után ment egy kis Diablo III. Már a harmadik Act-ban vagyok. Elvileg 4 van, remélem lesz energiám végig is vinni. Néhol ezek a labirintusok eléggé unalmasak. A grafika jó, az irányítás is teljesen jó (ettől féltem a legjobban, a Diablo II-t nyomtam még PC-n, azt ismertem).

Aztán indult a főzés. Szeretem ezt a kis kinti tevékenykedést. Jó nagy adag lett, egy fullos csirke lett benne. A nokedlit is én szaggattam bele – ez eléggé unalmas volt. Közben kellett a tűzre is rakni, a kutyát is el kellett néha hessegetni.

A leveshez palacsintát rendeltem. Azzal a legjobb. Ez bent készült. Kis ejtőzés volt a napon, majd az új bicikli felavatásképpen lenyomtunk egy laza 8 km-t. Vittünk vizet és természetesen ezt a kis bicikli kis kosarában kellett tartani.

Elfáradva hazaértünk, majd pihi után mentem és levágtam a füvet. ilyenkor már nem nő úgy, lehet, ez lesz ebben az évben az utolsó ilyen műveletem. Már lezuhizva várom a vacsorát.