Autós múzeumok

Az első teljes napunkon eléggé szomorkás volt az idő. Ahogy írtam, itt nem volt hőség, sőt szemerkélő esőre is számíthattunk. Ezért úgy döntöttünk, hogy inkább bevetjük magunkat a múzeumokba. Két nagy autógyártó cégnek van helyben kiállítása. Jól időzítettünk, mert mire kijöttünk, az eső el is kezdett esni.

20150729-IMG_1529-ballor

Porsche múzeum

Stuttgartban gyártják a Porsche sportkocsikat. Nekem nagy kedvencem a Porsche, emlékszem, kiskölyök koromban egy Porsche 911 volt kék színben a falamon. Izmos, dögös, izgató gép volt.

20150729-IMG_1582-ballor

A múzeum a szalonnal szemben van pontosan. Az meg egy másik épülettel van összekötve. Gyakorlatilag a szalon hátsórésze és a másik épület a gyár. Látszik, hogy sínen tolják át a kocsikat a másik részlegre (a képen a híd kis része látszik, a jobboldali gyárba viszik át a négykerekűeket).

Az épület is elképesztő, formabontó. A történeti felépítésnek megfelelően láthattuk a Porschék vonalainak kialakulását, fejlődését.

20150729-IMG_1477-ballor

Volt ott Porsche motorcsónak, hajómotor is természetesen. Egy HD motor is, amit nem értettem, de gondolom a Porsche is szállított alkatrészt és azért pakolták ki.

20150729-IMG_1503-ballor

Egy kiállított rondaságba be is lehetett ülni, ezt meg is tettük. Eléggé alacsony, mondhatni kényelmetlen volt a be és kiszállás, de valahogyan el tudtuk volna képzelni alattunk.

20150729-IMG_1547-ballor

Lett volna lehetőség próbavezetésre is, de az idő és az € behatárolta képességeinket.

20150729-IMG_1515-ballor

Aztán átmentünk a szalonba, ami vele szemben volt. Hát ott aztán minden színben, minden fajta gép. Olyan 75.000 €-tól indultak, egészen 130-140.000 €-ig lehetett választani. Eszméletlen élmény volt egy helyen annyi “értéket” látni. Egyébként a városban is sok furikázott, de ugye ez ezek után nem is olyan meglepő.

Mercedes múzeum

A múzeum nem akart a mienk lenni, nagyon sokáig kerestük, hol is van. Aztán mikor meg lett, akkor szélesre húztuk a szánkat. Én azt hittem, hogy az előző helyet nem lehet űberolni, pedig de.

20150729-IMG_1600-ballor

Parkolás után megvettük a jegyet. Aztán elindultunk, mint a vad bika, hogy lássunk is valamit. De elkeveredtünk. Később jöttünk rá, hogy csakis lifttel lehet feljutni (a lift belseje valódi bőrrel borítva, hogy ha véletlen az oldalának támaszkodsz, finom legyen). Különböző szintek vannak, ahonnan lefelé haladva lehet megtekinteni a korokhoz kapcsolódó kocsikat. Kis történelmi séta volt ez. A falakon a korabeli szemelvények újságokból, képekkel illusztrálva. A felvonó is kegyetlen volt. Ahogy haladt fel vagy le, úgy változott a kép, amit láttunk. Egy projektorral volt megoldva a dolog, de ordas módon hangulatos volt az egész.

20150729-IMG_1647-ballor

Az épület kialakítása, elrendezése, megoldásai megették a Porschét! Ebben mindenki egyet értett. Sok szint, szinteken kis elágazások, mini kiállítások, fényképezéshez pontok. A fontosabb, érdekes helyeknél, ahol többet időzik a látogató, szintén a könyöklő rész puha bőrrel borítva. Észrevétlen kényelem a látogatóért.

20150729-IMG_1673-ballor

Nem lehet az épületet visszaadni így írásban. Nem látja az olvasó a teret, a méreteket.

Természetesen a kocsik sem voltak csúnyák, voltak ott hírességek Mercijei résztől kezdve (Diana hercegnő, Ringo Starr kocsija, a Pápa mobil stb.), postakocsi is.

20150729-IMG_1686-ballor

Nagyon jó volt ez a két program, 8-8 €-t gomboltak le rólunk, ami igazán kedvezőnek mondható. Aki arra jár, mindenképpen nézze meg, megéri!

Képek a Facebook oldalamon: link