A nap, amikor muffint sütöttem

Ma úgy alakult, hogy a gyermekem tevékenykedni akart a konyhában. Ez a csinálást jelenti, inkább a kotyvasztást kell ezen érteni. Néha segít azért már. Gondoltunk egyet és a salátát mi csináltuk meg ketten. Mivel nem volt bonyolult és hamar készen is lettünk, kezdte a dolgot tovább gondolni: mi lenne ha sütnénk is?

20150822-IMG_2400-ballor

Itt már azért forgott kicsit a szemem, mert én magam sem vagyok járatos a dologban. Aztán picit átgondolva egy muffin mellett döntöttem. Kinéztem egy jó receptet, majd neki is láttunk.

Az edények, gépek összeszedése is nehezen ment számomra, nem tudom én, hogyan kell ezeket használni. Aztán következett az alapanyagok összeszedése, kirakása a pultra. Mérleggel a megfelelő adagokat kimértem, kezdődhetett a “kotyvasztás”.

20150822-IMG_2399-ballor

A robotgéppel jól összekevert alapanyagokat áfonyával bolondítottuk meg, így készült el az áfonyás muffin. A sütőformába behelyeztük a papírokat, azokat szépen megtöltöttem a megfelelően elkészített anyaggal, majd a szép forma kialakítása – a kis drágám nem bízta egy férfi kézre, neki kellett megoldania – után, sütés.

20150822-IMG_2422-ballor

20150822-IMG_2423-ballor

Annyira én/mi csináltam/tuk, hogy a tűpróbát is nekem kellett.

Az ebédhez készen is lett a finom muffin. Jól be is faltunk belőle!

Pro tipp kezdőknek: nem kell túlzsúfolni áfonyával (meg kell találni a megfelelő adagot, elkeverés közben úgyis látod), mert a sütés közben lekvárszerűen szét fog menni.

20150822-IMG_2416-ballor