A motorgumi náluk nem csak valami játékszer

Szerintem a játék mindig is egy nagyon fontos része lesz az ember életének. Annyi komoly dolgot kell csinálnunk a hétköznapokban. Dolgozni, befizetni a számlákat, ellátni a családunkat. Ha pedig az egész életünk csak ezekről a dolgokról szól, akkor rövid időn belül ki fogunk égni. Mindenképpen kell valami, amivel egy kicsit lazítani tudunk. A mai világban pedig már rengeteg lehetőségünk van erre. Én azonban még mindig arra esküszök, hogy a legjobb kikapcsolódás a sport tud lenni. Különösen akkor, ha csapatsportokról van szó. Az ember egyszerűen csak elugrik egyet kosárlabdázni a haverjaival és máris jobb lesz minden. Azért is szeretem annyira ezeket a játékokat, mivel megtanítanak minket az élet alap dolgaira. Mint például, hogy nem nyerhetünk mindig, és hogy miként viseljük a vereséget.

A mostani életemben pedig az új „játékszerem” a motorom. Az egyik kedvenc szabadidős tevékenységem, mikor felszállhatok erre a járműre és csak elindulhatok a naplementébe. De természetesen egy motorral is rengeteg felelősség jár, különösen ha motorgumi cseréről van szó. Mindenki eljutott már ehhez a pillanathoz és én sokáig a helyi szerelőnél intéztem el a motorgumi cserét. Az egyik barátom azonban azt ajánlotta nekem, hogy nézzek fel a Motortire nevű oldalra, mivel itt sokkal könnyebben el lehet intézni a rendelést.

Először szkeptikus voltam, hiszen online minden sokkal absztraktabbnak tűnik. Ahogy azonban tényleg felléptem a Motortire oldalára, rögtön rájöttem, hogy mire fel ez a sok pozitív vélemény. Alapból a design nagyon hozza a motoros életérzést. Vagányan néz ki, de mégsincs eltúlozva, úgyhogy mindent hamar meg fogunk találni. Külön tetszett, hogy a kezdőlapon egy listát láthatunk a náluk vásárolható termékekből. Ezeken keresztül egy kicsit tájékozódhatunk az árak kapcsán és azt kell mondjam, nagyon elégedett voltam azzal, amit láttam.

De természetesen egy konkrét motorgumi kellett nekem, ami jó lesz a járművemhez. A Motortire pedig ezért hozta létre a motorgumi kereső funkciót. Ide beírhatjuk a motor összes főbb adatát és csak azokat a gumikat fogjuk megkapni, amik kompatibilisek lesznek vele. Bár nagyon szeretek motorozni, azért be kell vallanom, hogy a műszaki adatai nincsenek csak úgy a fejemben. Éppen ezért volt olyan szerencse, hogy online, az otthonom kényelméből tudtam elintézni a rendelést. Simán csak elő kellett szednem a motorom papírjait és máris pontosan tudtam az infókat. Nem kellett az eladóval találgatni és ez végképp megnyugtatott.

A választék egyébként bőséges és ráadásul a saját tempónkban tudjuk itt böngészni a listát. Nem kell sorban állni, vagy beérni a helyi motoros bolt limitált motorgumi választékával. Márkák szerint is szűrhetünk, ha esetleg van egy kedvencünk és az árakat sem kell majd nagyítóval keresgélnünk. Ha pedig részletesebben kíváncsiak vagyunk az adott termékre, akkor elég csak egy kattintás a hozzájuk tartozó képre és rögtön meg is kezdhetjük az olvasást.

Mindez valóban sokkal gyorsabb volt, mint elmenni a boltba és az eladóval szerencsétlenkedni. Viszont még mindig kicsit aggódtam, hogy a rendelés túl bonyolult lesz számomra, mivel nem szoktam soha az interneten vásárolni. De még számomra is nagyon egyszerű volt, mivel a Motortire végigvezet minket az összes fontosabb lépésen. Megadjuk a szállítási adatainkat, kiválasztjuk, hogy miként szeretnénk fizetni és már hátra is dőlhetünk. A motorgumi vásárlás sosem volt még ennyire kézenfekvő és biztos vagyok benne, hogy a jövőben is igénybe fogom venni a szolgáltatásukat.